Negen verrassende recepten met glansrol voor Hollandse garnaal

vrijdag 5 oktober 2018
Negen verrassende recepten met glansrol voor Hollandse garnaal

Chefs Estée Strooker, Mathijs Vrieze en Hugo Kennis kookten aan boord van het kleinste pop-up garnalenrestaurant van Nederland

In september, de ‘Maand van de Hollandse garnaal’, voer dit jaar het allerkleinste Hollandse garnalenrestaurant door Nederlandse wateren. Aan boord lieten chefs Estée Strooker (24Kitchen), Mathijs Vrieze (RTL4) en Hugo Kennis (24Kitchen) Nederland zien hoe makkelijk en lekker het is om te variëren met Hollandse garnalen. Op het menu stonden uitsluitend gerechten met een glansrol voor deze MSC-gecertificeerde, kleine smaakmaker.    

Deze tour door Nederland leverde negen verrassende en bijzonder lekkere recepten op die binnen een half uur op tafel staan. Op www.hollandsegarnaal.nl zijn alle recepten van de drie betrokken chefs te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Hollandse komkommer gazpacho, een hartige cheesecake of een niet te versmaden gnocchi met gepofte paprikasaus en topping van Hollandse garnaal. Omdat Hollandse garnalen het hele jaar verkrijgbaar zijn in viswinkels en supermarkten, kun je ieder seizoen met deze Hollandse held uit de voeten.

Lekker, lokaal én verantwoord

There’s nothing wrong with being small. En zo is het maar net! ‘Onze’ Hollandse garnaal staat, in binnen- én buitenland, bekend om zijn zilte en lichtzoete smaak en malse, stevige structuur. Met deze eigenschappen steekt hij met kop en schouders boven zijn soortgenoten uit. Ondanks dat de Hollandse garnaal geliefd is bij velen wordt er nog opvallend weinig mee gevarieerd in Nederlandse keukens. Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau: “Aan boord van het kleinste garnalenrestaurant van Nederland lieten we afgelopen maand zien dat je met slechts een kleine hoeveelheid Hollandse garnalen een ware smaakexplosie kunt toevoegen aan de meest uiteenlopende gerechten. In september ontdekte Nederland dat deze kleine smaakmaker ook bijzonder goed tot zijn recht komt in bijvoorbeeld salades, op een toastje, in pasta's, in soepen of wokschotels.” Bovendien is de Hollandse garnaal sinds eind 2017 MSC-gecertificeerd. Dat maakt hem niet alleen de allerlekkerste, maar ook nog eens een verantwoorde keuze.

 

Naar recepten 'De Kleine Smaakmaker'


Naar overzicht