Elke maand vis uit de Noordzee op tafel

vrijdag 26 oktober 2018
Elke maand vis uit de Noordzee op tafel

Het Nederlands Visbureau en Smulpaapje slaan komend jaar de handen ineen de eenvoudige bereiding van vis uit de eigen Noordzee op tafel te zetten bij gezinnen.

Susan Aretz van Smulpaapje is een bekende blogster en kookboekenschrijfster en moeder. Als moeder richt zij zich op thuis de keuken in te gaan, om met en voor je kinderen te koken. Smaakontwikkeling en leren genieten van lekker eten begint tenslotte thuis, zo stelt zij.

Wij zijn heel blij met deze samenwerking en hoe enthousiast Susan is, lees je hier:

“Wij houden thuis van vis, zonder twijfel. Liefst eet ik het minimaal één keer per week. Soms gewoon een gebakken visje, andere keren ben ik wat creatiever. Op Smulpaapje staan inmiddels dan ook al heel wat lekkere visrecepten.

Toch merkte ik onlangs dat bij jullie de wil er wel is om vis te eten, maar je soms gewoon even niet weet wat er in het seizoen is en wat je daar dan mee kunt. En daar ga ik jullie, samen met het Nederlands Visbureau bij helpen. En daar heb ik toch een potje zin in!
 

Ambassadeur voor het Nederlands Visbureau

Ambassadeur voor het Nederlands Visbureau | (foto: Rinze Vegelien)
 

Want ik ga samen met het Nederlands Visbureau, iedere maand, een vis uit het seizoen in een lekker recept verwerken. Die ga je hier maandelijks terugvinden op de site en ook in de uitingen van het Nederlands Visbureau.

Op die manier wil ik jullie gaan helpen niet alleen om lekker en gemakkelijk met vis te koken, maar ook om jullie wat meer te leren over welke vis er wanneer in het seizoen is (en dus betaalbaar!). Alle vis waarmee ik recepten ga maken zwemt overigens in onze eigen Noordzee.  Dus je eet ook nog eens van lekker dichtbij!

Recepten met de vis van de maand

Iedere maand dus een andere vis op het menu; de vangst van de maand. Dat betekent ook voor mij trouwens uit mijn comfortzone, want hoewel ik met de meeste vis al wel eerder heb gekookt zit er ook voor mij nieuwe vissoorten tussen. Super leuk om te ontdekken wat je bijvoorbeeld met griet of rog kunt. Ik ga je meenemen op mijn eigen visavontuur!

Samenwerking

Smulpaapje gaat dus een jaar lang samenwerken met het Nederlands Visbureau. En daar ben ik ongelofelijk trots op. Ik hoop dat jullie blij gaan zijn met alle recepten en achtergrondinformatie. Heb je vragen over bepaalde vis, vissoorten of bereidingen stel die dan vooral. Hier, bij het recept of op Facebook. Zo leren we samen meer over koken met vis!”
 

Lees meer over Smulpaapje


Naar overzicht