Hollandse Nieuwe stijl is 'on a roll'!

vrijdag 7 september 2018
Hollandse Nieuwe stijl is 'on a roll'!

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker in de horeca: haring verwerkt in een enorme variatie aan gerechten. Deze trend - die ook wel Hollandse Nieuwe Stijl wordt genoemd - laat zien dat haring veelzijdig is en kan verrassen.

Hollandse Nieuwe Stijl is een verrassende combinatie van gekaakte haring met uiteenlopende ingrediënten. Zo ontstaan gerechten zoals verrassende taco’s, bijzondere salades, originele sushi en zelfs culinaire gerechten op sterrenniveau. De Hollandse Nieuwe Stijl laat zien dat haring veelzijdiger is dan vaak wordt gedacht en goed combineert.

Het ontstaan van de Hollandse Nieuwe Stijl is een goed te verklaren ontwikkeling. Millennials (iedereen geboren tussen 1980 en 2000) zijn continu op zoek naar nieuwe ervaringen en hechten veel waarde aan authenticiteit. Daar hoort ook het experimenteren met oer-Hollandse producten als haring bij. Daarnaast past haring in een gezonde levensstijl die voor deze generatie steeds belangrijker wordt.

Afgelopen weken heeft er in vier grote steden de pop-tasting plaats gevonden. Om men kennis te laten maken met de Hollandse Nieuwe Stijl, dit was een groot succes! Heb jij de pop-tasting gemist? Maak de pop-up tasting recepten zelf, de recepten staan onderaan de pagina. Bekijk de aftermovie:

 

Bekijk hier de aftermovie


Naar overzicht

Tartaar Hollandse Nieuwe Stijl

Tartaar Hollandse Nieuwe Stijl

Ingrediënten:

Appel, dille, Hollandse Nieuwe of Maatjesharing, rucola, groentechips en uienchutney.

Bereiding:

Maak een tartaar door blokjes van haring en appel  te snijden. Meng hier wat dille naar smaak doorheen. Leg onderin het serveerbakje een paar blaadjes rucola en schep hier een lepel  tartaar op. Schep een klein beetje uienchutney op het gerecht en garneer met wat verkruimelde groente chips.

Tortilla Hollandse Nieuwe Stijl

Tortilla Hollandse Nieuwe Stijl

Ingrediënten:

Tortillawrap, guacamole, ijsbergsla, pittige salsadip, cherrytomaatjes en Hollandse Nieuwe of Maatjesharing.

Bereiding:

Besmeer de wrap met guacamole en leg hier de haring, en ijsbergsla op. Voeg wat pittige salsa dip naar smaak toe en rol de wrap op. Snijd de wrap schuin door in ongeveer 6 stukken. Steek een prikkertje door de wrap heen en garneer met een half cherrytomaatje. Serveer het hapje op een mooi klein bordje of bootje.

Shooter Hollandse Nieuwe Stijl

Shooter Hollandse Nieuwe Stijl

Ingrediënten:

Bieten gazpacho (kant en klaar), chorizo, wakame en Hollandse Nieuwe of Maatjesharing.            

Bereiding:

Schenk de bieten gazpacho in een mooi doorzichtig glaasje. Prik een plakje chorizo aan een prikker. Rijg 1/4e haring ook door de prikker heen. Leg de prikker schuin op het glaasje en garneer met wat wakame.