Start haringseizoen 14 juni

woensdag 14 juni 2017
Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2017

Op 14 juni is officieel het seizoen van de Hollandse Nieuwe van start gegaan. Dit betekent dat overal in Nederland en dus ook bij jouw favoriete visspecialist deze heerlijke Hollandse specialiteit weer te verkrijgen is. Ondanks dat de verwerking van deze lekkernij tegenwoordig veelal in Scandinavië plaatsvindt, is het wel degelijk een oerhollands product.

De haring wordt namelijk door Nederlandse bedrijven volgens uniek Hollands procedé verwerkt. Deze werkwijze inclusief het vetpercentage van minimaal 16% zorgt er voor dat de haring zich ‘Hollandse Nieuwe’ mag noemen.  Haring die later wordt gevangen (buiten de periode van half mei tot juli),  is nog steeds geschikt voor consumptie, maar mag geen Hollandse Nieuwe heten.

 

Ook dit jaar vond onze keurmeester de vangst weer van uitmuntende kwaliteit. Ga snel naar de visspecialist en oordeel zelf! Kijk voor haringrecepten op onze website onder 'recepten'


Naar overzicht