Ingrediënten

  • 500 g pietermanfilets
  • 250 g rijpe tomaten
  • 60 g amandelen, geroosterd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 40 g basilicum +extra om te garneren)
  • 100 ml olijfolie +extra om in te vetten
  • 30 g Pecorino Romano, geraspt
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal licht in met olijfolie.
  2. Ontvel de tomaten door ze aan de onderkant kruislings in te snijden en onder te dompelen in kokend water. Verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
  3. Doe de amandelen met de knoflook en basilicum in de keukenmachine en puls tot een grove pasta. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Haal de pesto uit de keukenmachine en roer de tomaten en Pecorino erdoor. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
  4. Dep de pietermanfilets droog, bestrooi met een klein snufje zout en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de pesto trapanese erover en bak de pieterman in 10 minuten gaar.
  5. Garneer met extra basilicum.