Dutch Food Week 2021

Scheveningen, 11 oktober 2021

 

Het is deze week Dutch Food Week. Al is het een internationale benaming, de week staat in het teken van de verbinding tussen de producent en de consument van het voedsel in Nederland. Boeren, tuinders en vissers delen in deze week hun enthousiasme, kennis en kunde met de mensen in het land.

Woensdag 13 oktober is VISDAG, ofwel ‘De dag van vis, schaal- en schelpdieren’. Het Nederlands Visbureau biedt een aantal leuke en interessante inkijkjes in verschillende deelsectoren via verschillende social media.

Kijk je mee?

visafslag

 


 

Mosselen in Yerseke

Op de Dag van de Zeevruchten wordt er natuurlijk ook een lekkere maaltijd bereid. In de haven van Yerseke staat de Mosselbox. Hier wordt lekker gekookt met mosselen, terwijl tal van weetjes worden verteld over de mossel zelf. We gingen op bezoek bij chef Pim van Engelenburg. 
 

Op de visafslag in Den Helder

In de vroege uurtjes staan we voor de deur van de visafslag Hollands Noorden in Den Helder. Wil jij weten hoe vis aangeland wordt, wat er daarna mee gebeurt en hoe een visveiling eraan toegaat? In deze video vertelt Bert de Groot je er alles over. 

Rondleiding op een visserijschool op Urk

Volgende halte: ROC Friese Poort op Urk! Hier vertelt Tim Haasnoot van ProSea ons meer over de weg die vis, schaal- en schelpdieren afleggen voordat ze op ons bord terechtkomen. 

 


 

Paling eten met een goed geweten

Dutch Food Week bezocht de stichting Duurzame Palingsector Nederland, DUPAN. Hier vertelt voorzitter Alex Koelewijn ons alles over de palingcyclus, de aanwezigheid in Nederlandse wateren en de noodzaak tot verbetering van de palingstand. In de tussentijd bereidt John van de Ven live smakelijke gerechten met paling.

Alles weten over deze bijzondere lekkernij? Bekijk het filmpje.


 

Zorg een beetje voor elkaar

Gezond eten hoort natuurlijk bij de stelling die eenieder kent ‘vis is gezond’. Dus: ‘Zorg voor jezelf en voor elkaar’ en neem ook eens een visje mee voor de buurman, je oma of een van de anderen in jouw omgeving. 

Voor wie neem jij een visje mee? 

 


 

Makreel Vet Goed

Tijdens Dutch Food Week mag hij niet ontbreken: de makreel. Met onze nieuwste campagne laten we jou alle pluspunten van makreel zien. Hoe goed wil jij het hebben? 

Lees hier meer over de campagne.

Makreel Vet Goed