Een gezonde vissnack

viskoekjes

Door: Annemie Volders

Hoe kan je Noordzeevis aantrekkelijker maken voor jongeren? Dat is de opdracht die wij samen met de leerkrachten van het vak Onderzoek & Ontwerpen hebben bedacht voor brugklasleerlingen van het Technasium. Leerlingen gingen aan de slag vis op de (menu)kaart te zetten voor jongeren, een leuke ervaring waar ik je graag meer over vertel! 

Een gezonde vissnack

De leerlingen gingen in groepjes aan de slag als voedingsmiddelentechnoloog. In 6 weken tijd ontwikkelde zij een gezonde vissnack die ook nog eens duurzaam verpakt moest zijn. Deze snack moest jongeren verleiden meer Noordzeevis te eten. 

Naast het ontwikkelen van een snack werden de leerlingen ook uitgedaagd na te denken over duurzame verpakking en hoe ze jongeren het beste konden bereiken. Ze dompelden zich onder in de wereld van (Noordzee)vis en consumptie en kwamen terug met verbluffende resultaten.

En de winnaar is... 

een gezonde vissnack

Visrecepten.nl werd gevraagd als vakjury de nieuwe vissnacks zorgvuldig te keuren. Ondanks het voor ons een lastige keuze was, hebben wij toch een winnaar gekozen.

De 'Hollandse' sushi, vispoffertjes, reisvisjes, zeebaarssticks waren een goede tweede 😉, maar de krokante Doritos viskoekjes waren de absolute winnaar!

 

Naast dat de koekjes heerlijk waren, had het team ook een originele verpakking. Wil jij dit koekje ook proeven? Ontdek het recept via onderstaande button. Wij zijn benieuwd naar jullie reacties, voor ons is het een welverdiende 10!
 

Bekijk hier het recept

 

 

 

Mariska Blom

Annemie is marketing-/communicatiemedewerker bij het Nederlands Visbureau. Ze werkt mee aan verschillende campagnes en projecten. Buiten kantooruren is Annemie vaak op het strand te vinden en houdt ze van gezellig uiteten gaan.