Ingrediënten
- 600 g zeeduivelfilet
- 2 trostomaten, in plakjes
- 125 g mascarpone
- 2-3 el droge witte wijn
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el fijngesneden kruiden (peterselie, dille of basilicum)
- 3 el geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Dep de visfilet droog met keukenpapier en leg de vis in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Leg er de plakjes tomaat op. Roer de mascarpone los met de wijn. Meng er de knoflook, de kruiden en de kaas door. Verdeel het mengsel over de tomaat.
- Bak de zeeduivelgratin in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met aardappelpuree met olijfolie en fijngehakte basilicum.
Tip
Serveer er een groene salade bij.
Wijntip
Pinot Blanc d'Alsace is fris en tegelijkertijd rond. Dat gaat goed samen met een romig visgerecht als deze zeeduivelgratin.
Zeeduivel
De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
1.50 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.