Ingrediënten

  • 4 zalmfilets (à 150 g)
  • 2 el citroensap
  • 4 el olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el fijngehakte dille
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • halve komkommer
  • 2 el kappertjes
  • zout en peper
  • 200 gram rucola
  • Dressing:
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Spoel de zalm af onder koud stromend water en dep deze droog. Besprenkel de vis met citroensap. Meng 3 eetlepels olie met peper, zout, mosterd, dille en een geperst teentje knoflook. Wrijf de zalmmoten hiermee in. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Halveer de gewassen komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in dunne plakjes. Bestrijk passende stukken aluminiumfolie of bakpapier met de rest van de olie en leg de vis op de folie. Verdeel de uienringen, de plakjes komkommer en de kappertjes erover. Sluit de pakketjes goed en leg ze 10-12 minuten op een bakplaat in het midden van de oven. Maak intussen de rucolasalade. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Meng de dressing door de sla en bestrooi deze met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Serveer de opengevouwen zalmpakketjes met rucolasalade.



Lekker met gebakken krieltjes.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.