Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet (à 150 g)
  • 200 gram peultjes
  • 200 gram jonge geschrapte worteltjes
  • 375 gram voorgekookte minikrieltjes
  • 2 el olijfolie
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 125 gram verse kruidenroomkaas
  • peper en zout

Bereiding

Spoel de zalmfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Kruid ze naar smaak met zout en peper. Leg de zalmfilets in het midden van een grote magnetronschaal. Haal de peultjes af. Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Leg de worteltjes, peultjes en de minikrieltjes door elkaar rondom de zalmfilets, besprenkel met de olijfolie en de wijn. Dek de schaal af en zet de zalmschotel 12 minuten in de magnetron (400W). Verdeel de roomkaas over de zalmschotel en zet het afgedekt nog 5 minuten in de magnetron.



Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere, witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.