Ingrediënten
- 4 stukken zalmfilet à 100 gram
- 1 dunne prei
- 2 stengels bleekselderij
- 4 bosworteltjes
- 25 g boter
- 3 el olijfolie extra vierge
- sap ½ citroen
- 1 teentje knoflook
- 2 el basilicum, fijngehakt
- zout en peper, versgemalen
Bereiding
- Snijd de prei in dunne ringetjes en de bleekselderij en worteltjes in kleine plakjes.
- Verwarm de boter met de olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Schep de groente erdoor en laat dit 5 minuten smoren. Strooi de basilicum erover. Leg de zalmfilets ertussen en sprenkel het citroensap erover. Strooi er zout en peper over en laat de zalm afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar worden.
Lekker met gebakken aardappeltjes.
Wijntip
Riesling en zalm met voorjaarsgroenten vormen niet alleen een klassieke, maar vooral een verrukkelijke combinatie.
Zalm
De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.