Ingrediënten

  • 4 zalmfilets à 125 g
  • 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 bosuitjes
  • halve citroen
  • 125 ml crème fraîche
  • zout en peper, versgemalen

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Rol 4 plakjes deeg wat uit, zodat ze rondom een centimeter groter worden. Snijd de bleekselderij in blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit. Roer de uitjes, de bleekselderij en de geraspte citroenschil door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Leg de niet uitgerolde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het crème fraîche mengsel erover uit. Laat een centimeter langs de rand vrij.
  4. Wrijf de zalmfilets in met citroensap, zout en peper en leg ze op de crème fraîche. Dek ze af met de grotere plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig met wat water en druk ze goed dicht. Bak de pakketjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Tip

Vervang de crème fraîche door zure room of Griekse yoghurt.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.