Ingrediënten
- 800 g zeeduivel, moten of hele vis
- 3 el zonnebloemolie
- 2 tl gemalen komijn
- 1 el bruin mosterdzaad
- 2 uien, in halve ringen gesneden
- 2 cm verse gember, geschild en heel fijn gesneden of geraspt
- 1 rode verse peper, in ringetjes gesneden, met of zonder zaadjes
- 1 el paprikapoeder, pittige variant
- 5 tenen knoflook, fijn gehakt of door de pers
- 2 blokjes visbouillon
- 400 ml kokosmelk, blik
- handvol blaadjes koriander, of basilicum
Bereiding
- Verhit de zonnebloemolie in een grote braadpan op hoog vuur.
- Zodra de olie heet is de gemalen komijn en mosterdzaadjes toevoegen.
- Zodra de mosterdzaadjes poffen in de pan: de uien, gember, rode peper, cayennepeper, paprikapoeder en knoflook toevoegen.
- Bak alles op half hoog vuur tot de ui zacht is.
- Voeg de bouillonblokjes toe.
- Leg de zeeduivel in de pan en zet het vuur zacht
- Roer af en toe en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar worden.
- Schenk de kokosmelk bij de zeeduivel en breng het aan de kook.
- Zet het vuur zacht en laat alles nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Strooi de korianderblaadjes over de zeeduivel.
Tip
Serveer met bijvoorbeeld gekookte witte rijst en sperziebonen.
Zeeduivel
De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
1.50 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.