Ingrediënten

  • 500 g verse makreelfilets
  • 800 g witlof
  • 2 el olijfolie
  • 200 ml slagroom
  • 125 g geraspte belegen kaas
  • 2 tl gedroogde provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Halveer de witlof in de lengte. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de witlof in 8 min. beetgaar. Leg de witlof op de bolle kant in een ingevette ovenschaal (inhoud 2 l). Leg de makreelfilets op de witlof. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
  2. Meng de slagroom met de kaas, de kruiden en peper naar smaak. Schenk het room-kaasmengsel over de makreelfilets.
  3. Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

Tip

Vervang voor een slankere ovenschotel de slagroom door kookroom light (flesje 250 ml).

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

De makreel heeft een blauw-groenige rug en een zilverwitte buik, heeft blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel kan goed gegrild of gebakken worden en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.