Ingrediënten

  • 125 g cocktailgarnalen
  • halve komkommer
  • 75 g waterkers
  • ½ el citroensap
  • 3 el (chili)olie
  • 1 el verse munt in reepjes
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de komkommer in de lengte door en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Dep de komkommerhelften droog met keukenpapier en snijd ze in blokjes.
  2. Pluk de waterkersblaadjes van de takjes.
  3. Klop in een kom het citroensap met 1 eetlepel (chili)olie tot een dressing en schep de blokjes komkommer met de blaadjes waterkers en munt er luchtig door. Strooi er zout en peper naar smaak over.
  4. Schep de salade als een berg in het midden op twee borden. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de cocktailgarnalen op matig hoog vuur tot ze door en door warm zijn.
  5. Schep de cocktailgarnalen op de komkommersalade.

Lekker met een stukje stokbrood.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.