Ingrediënten

  • 3 zoute haringen, in reepjes
  • 3 sneetjes volkorenbrood zonder korst, geroosterd
  • 100 g kwark
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sjalotje, geraspt of fijngesnipperd
  • ½ appel, geraspt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • enkele radijsjes, in plakjes

Bereiding

  1. Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren.
  2. Meng kwark, knoflook, sjalotje, appel, peper en peterselie. Besmeer de crostini’s hiermee.
  3. Leg de haringrepen erop en garneer met plakjes radijs.

Wijntip

Bij deze kruidige haringhapjes doet een rode wijn, zoals een Zuid-Afrikaanse Steen (Chenin Blanc) het goed.

Bron
Kookboek 'Vis 2'

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.