Ingrediënten
- 3 zoute haringen, in reepjes
- 3 sneetjes volkorenbrood zonder korst, geroosterd
- 100 g kwark
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 sjalotje, geraspt of fijngesnipperd
- ½ appel, geraspt
- 2 el peterselie, fijngehakt
- enkele radijsjes, in plakjes
Bereiding
- Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren.
- Meng kwark, knoflook, sjalotje, appel, peper en peterselie. Besmeer de crostini’s hiermee.
- Leg de haringrepen erop en garneer met plakjes radijs.
Wijntip
Bij deze kruidige haringhapjes doet een rode wijn, zoals een Zuid-Afrikaanse Steen (Chenin Blanc) het goed.
Bron
Kookboek 'Vis 2'
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.