Ingrediënten

  • 400 g witvis zoals kabeljauw of heek
  • 200 g gerookte makreelfilets
  • 500 g aardappelpuree
  • 2 tl viskruiden
  • 2 el peterselie, fijn gesneden
  • Olie om in te frituren
  • ----------------------------------
  • Voor het paneren:
  • 2 eieren, losgeklopt
  • bloem
  • Panko of paneermeel
  • ----------------------------------
  • Voor de chilisaus dip:
  • 3 el chilisaus
  • 3 el mayonaise

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Roer de mayonaise en chilisaus in een kommetje door elkaar en zet deze weg tot later gebruik.
  2. Meng de vis, gerookte makreelfilets, aardappelpuree, viskruiden en fijngesneden peterselie met elkaar tot een egale puree.
  3. Zet drie kommen klaar: 1 met bloem , 1 met het losgeklopt ei en 1 met de panka of paneermeel.
  4. Neem een kleine hoeveelheid van de vispuree en vorm er een kroketje of balletje van. Rol deze eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panka of paneermeel. Ga zo door tot alle vispuree op is.
  5. Verhit de olie tot 170 graden Celsius en frituur de kroketjes of balletjes met een paar tegelijk goudbruin en gaar. Laat de kroketjes of balletjes op wat keukenpapier uitlekken. Serveer de kroketjes warm met de chilisaus dip.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

De makreel heeft een blauw-groenige rug en een zilverwitte buik, heeft blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel kan goed gegrild of gebakken worden en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.