Ingrediënten

  • 8 kleine stevige tomaten
  • 2 haringen
  • komkommer
  • 2 el crème fraîche of kookroom
  • 1 eetlepel dille
  • mosselen (potje)
  • sardines (uit blik)

Ook te bereiden met…

Bereiding

Gevulde tomaten met haring

Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant met peper. Snijd de haringfilets in dunne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Meng de haring met de komkommer, kookroom, dille en peper en vul de tomaatjes met het mengsel.



Feestelijke cocktailprikkers

Rijg aan een cocktailprikker gevulde olijven, gemarineerde gekookte mosselen (potje), stukjes augurk en tomaat.



Toastjes met mediterrane sardineboter

Pureer sardines uit blik met een gelijke hoeveelheid boter. Voeg een paar druppels citroensap toe en roer er dille door.





Wijntip: Muscat d'Alsace, droge, fruitige witte wijn. Prima als aperitief.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.