Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel
  • 2 jonge aardappelen
  • 150 g haricots verts
  • 2 kleine tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 4 takjes verse tijm
  • 3 el medium dry sherry
  • 2 el olijfolie
  • 1 bekertje Griekse yoghurt (150 ml) of zure room (125 ml)
  • 2 el grove mosterd
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de puntjes van de haricots verts. Kook de plakjes aardappel en de haricots verts in ca. 5 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  2. Snijd de tomaten in plakjes en de bosuitjes in ringetjes. Trek het vel van de makreel en verdeel het visvlees in stukjes. Spreid 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm uit en verdeel de plakjes aardappel in het midden. Leg hierop de haricots verts, de makreel, de tomaten en de uiringetjes. Steek de takjes tijm ertussen en sprenkel er 2 eetlepels sherry en 1 eetlepel olijfolie over. Strooi er wat zout en peper over. Vouw het bakpapier tot pakketjes dicht. Zet de pakketjes op de bakplaat in de oven en laat de inhoud in ca. 20 minuten gaar worden.
  3. Roer in een schaaltje de Griekse yoghurt of zure room met de mosterd, 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel olijfolie tot een sausje en voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de pakketjes op 2 borden, vouw ze open en geef het sausje erbij.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/