Ingrediënten

  • 12 oesters
  • 6 plakken Zeeuws spek, gehalveerd
  • rasp van 1 limoen

Bereiding

  1. Maak de oesters open en vang het vocht op in een steelpannetje. Verwarm het vocht en blancheer hierin de oesters 1 minuut.
  2. Dep ze droog en geef ze smaak met versgemalen peper en limoenrasp. Rol de oesters in elk een half plakje spek en zet vast met een prikker.
  3. Verhit een grillpan en bak hierin de oesterpakketjes snel rondom iets krokant.

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/

Oesters

In Nederland kennen we twee soorten oesters, de Europese oester en de Zeeuwse oester. Van deze soorten is de Europese variant inheems en de Zeeuwse, ook wel Japanse oester of creuze genoemd is uit Japan ingevoerd.

Alles over Oesters

Oesters

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
70 kcal
/
294 kj
Vetten:
1.80 g.
Eiwitten:
10.00 g.