Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm
  • halve komkommer
  • 75 g waterkers of veldsla
  • 1 el citroensap
  • 1 eetlepel (noten)olie
  • 3 eetlepels slankroom
  • halve krop eikenbladsla
  • zout en peper

Bereiding

Bekleed 4 timbaaltjes of kopjes met een velletje plastic folie en druk dit goed tegen de bodem en wand. Bekleed ze dan met plakjes zalm. Snijd de rest van de zalm in stukjes. Schil en halveer de komkommer in de lengte, schraap de pitjes eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes. Pluk de waterkersblaadjes van de takjes. Klop het citroensap met de olie, room, zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep in een kom de zalm, komkommer, driekwart van de waterkers en 1-2 eetlepels dressing door elkaar. Schep dit mengsel in de timbaaltjes, vouw de plakjes zalm erover en bewaar de bakjes tot gebruik in de koelkast. Was en droog de eikenbladsla. Verdeel de sla en de rest van de waterkers over 4 borden en sprenkel er wat dressing over. Keer de zalmtimbaaltjes op de sla, verwijder het folie voorzichtig en druppel nog wat dressing over de timbaaltjes. Garneer met een toefje waterkers.



Wijntip: Vin d'Alsace Tokay Pinot Gris

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.