Ingrediënten
- 400 g surimi krabvleesstukjes
- 200 g broccoli
- 1 ui
- 400 g tagliatelle
- 25 g boter
- 1⁄4 visbouillon (van ½ tablet)
- 1⁄4 l droge witte wijn
- 2 el Italiaanse kruiden (diepvries)
- allesbinder
- mosterd
- 4 el crème fraîche
- mespuntje mosterd
Bereiding
- Maak de broccoli schoon, verdeel de struikjes in kleine roosjes van 2 cm en snijd de stelen in dunne plakjes. Pel en snipper de ui.
- Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli aan de tagliatelle toe. Giet de tagliatelle met de broccoli af als beide gaar zijn.
- Smelt ondertussen de boter in een ruime steelpan en bak hierin de ui zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Voeg de bouillon en de wijn toe, breng het vocht aan de kook en kook het op een hoog vuur tot 1/3 van het vocht is verdampt. Voeg de kruiden toe. Roer er voldoende allesbinder (ca. 6 eetlepels) door voor een mooie gebonden saus. Voeg mosterd naar smaak toe. Roer het krabvlees en de crème fraîche door de saus.
- Warm alles nog even goed door en voeg eventueel een snufje zout toe. Meng de saus met de tagliatelle. Direct serveren.
Tip
Voeg eventueel nog extra broccoli of een andere groente bij serveren.
Krab
Krab behoort tot de kreeftachtigen. Ze hebben in tegenstelling tot andere kreeftachtigen geen staart en hebben een kenmerkend afgeplat lichaamsschild. In Europa is de Noordzeekrab een ware delicatesse.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/354 kj
- Vetten:
-
1.40 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.