Ingrediënten

  • 1,5 kg kruimige aardappels, geschild
  • 150 g spekblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 250 g mascarpone
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 3 el hazelnootolie
  • 300 g gewassen spinazie, grof gehakt
  • 1 blik rode zalm 418 g, uitgelekt, in stukken (vel en graten verwijderd)
  • 50 g hazelnoten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in water en zout in 25 minuten gaar.
  2. Bak de spekblokjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag in de olie knapperig. Verkruimel de chilipeper over het spek en zet opzij.
  3. Rooster de hazelnoten in een koekenpan lichtbruin en hak ze grof.
  4. Giet de aardappels af en stamp ze. Schep de mascarpone, spinazie en spekjes met vet erdoor en breng op smaak met de hazelnootolie, peper en zout. Schep tot slot de zalm erdoor. Bestrooi met de hazelnoten en serveer.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.