Ingrediënten

  • 24 gamba's (rauw)
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kleine uien
  • 4 el olijfolie
  • 4 el medium sherry
  • 1 el citroensap
  • zout en peper
  • 2 el fijngehakte peterselie (of uit de diepvries)

Bereiding

  1. Was de gamba's en dep ze droog. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in zeer dunne plakjes. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  2. Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 minuten op een hoog vuur. Schep ze uit de pan.
  3. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba's omscheppende in 3-4 minuten gaar. Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel nog heel even doorwarmen en strooi de peterselie erover.

Lekker met gekookte rijst met stukjes rode paprika erdoor en gestoofde courgette.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.