Ingrediënten
- 8 panklare sliptongen
- bloem
- 50 gram blanke rozijnen
- 1 borrelglas witte port of sherry
- 75 gram boter
- 4 el pijnboompitten
- 2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries)
- 2 citroenen
- zout en peper, naar smaak
Bereiding
-
Week de rozijnen minimaal 1 uur in de port.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Zet weg tot later gebruik.
-
Bestrooi de tong met peper en zout en verdeel de bloem over de sliptong. Schud het overtollige bloem van de vis.
-
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de tong in 3-4 minuten per kant goudbruin.
-
Schep de vis uit de pan en leg deze op een warme schaal.
-
Zeef de rozijnen. En verdeel deze samen met de pijnboompitjes over de vis.
-
Strooi de peterselie erover en garneer met partjes citroen.
Tip
Lekker met gekookte rijst en peultjes met worteltjes.
Tong
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/332 kj
- Vetten:
-
2.10 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.