Ingrediënten

  • 8 panklare sliptongen
  • bloem
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 1 borrelglas witte port of sherry
  • 75 gram boter
  • 2 el geschaafde amandelen
  • 3 eetlepels gehakte hazelnoten of walnoten
  • 2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries)
  • 2 citroenen
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

Week de rozijnen in de port. Spoel de sliptongen af onder koud water en dep ze droog. Bestrooi de tong met peper en zout en haal de vis door de bloem. Verhit de boter en bak hierin de tong in 3-4 minuten per kant goudbruin. Schep de vis uit de pan en leg deze op een warme schaal. Schep de rozijnen en de noten door het bakvet en laat ze iets kleuren. Giet het mengsel over de vis. Strooi de peterselie erover en garneer met partjes citroen.



Lekker met gekookte rijst en peultjes met worteltjes.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.