Ingrediënten

  • 4 sliptongetjes
  • 2 el bloem
  • 5 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 200 gram verse erwten
  • 4 plakjes pancetta
  • 3 eetlepel olijfolie
  • ½ kropsla
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 bosje dille

Bereiding

  1. Blancheer de erwten in kokend water, giet af en spoel direct af onder koud stromend water. Bak de pancetta krokant in 1 eetlepel olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en laat er op laag vuur de sla in slinken. Voeg de erwten toe en breng op smaak met peper, zout en de balsamicoazijn.
  3. Bestuif de sliptongetjes met bloem. Verwarm de resterende olijfolie met de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de sliptongetjes in korte tijd gaar.
  4. Serveer de sliptong met de gesmoorde sla en erwten en garneer met de pancetta en dille.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.