Ingrediënten

  • 600 g scholfilet
  • 1 venkelknol
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 1 sinaasappel, in plakjes
  • 125 ml droge witte wijn
  • 50 g roomboter
  • 4 takjes basilicum

Bereiding

  1. Schaaf of snijd de venkel in dunne reepjes. Verdeel het over 4 ruime vellen aluminiumfolie of bakpapier. Leg er de scholfilet op en bestrooi de vis met zout en peper naar smaak. Leg de kerstomaatjes erbij en beleg de scholfilet met plakjes sinaasappel.
  2. Vouw de pakketjes een beetje omhoog en schenk de wijn erin. Verdeel de boter in kleine vlokjes over de pakketjes. Leg er een takje basilicum op. Vouw de foliepakketjes losjes, maar goed dicht. Zet pakketjes met bakpapier vast met een metalen paperclip of bind ze dicht met een stukje touw. Bewaar de scholpakketjes in de koelkast.
  3. Stoom de scholpakketjes op de hete barbecue of in een voorverwarmde oven (200 ºC) in ca. 15 min. gaar.

Lekker met stokbrood of gebakken aardappelschijfjes.

Tip

Vervang de venkel ook eens door courgette en de sinaasappel door citroen.

Receptvideo

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.