Ingrediënten

  • 600 g rode poonfilet
  • 8 blaadjes salie
  • 8 plakjes parmaham
  • 3 el olijfolie
  • 1 citroen, in partjes

Bereiding

  1. Dep de visfilets droog met keukenpapier. Leg de salieblaadjes op de visfilets en omwikkel ze met de ham. Steek de ham vast met een cocktailprikker.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de visfilets in 6-8 min. bruin en net gaar. Leg de visfilets op 4 borden.
  3. Leg de partjes citroen in de pan. Bak de partjes citroen aan beide kanten goudbruin. Serveer de saltimbocca van rode poon met de gebakken citroen.

Lekker met spaghetti aglio, olio e peperoncino.

Tip

Door het bakken van de citroenen karameliseren de vruchtsuikers. Het citroensap krijgt zo een zoet accent.

Poon

De rug en bovenzijde van de poon zijn lichtrood. De onderzijde is oranje of wit. De rode poon wordt maximaal 40 cm lang. Poon heeft een fijne smaak en is zoet-garnaalachtig. De poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt.

Alles over Poon

Poon

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
118 kcal
/
494 kj
Vetten:
5.03 g.
Eiwitten:
17.02 g.