Ingrediënten

  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel tapenade
  • 4 bladeren eikebladsla
  • halve rode ui
  • 1 partje citroen
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 gele paprika
  • bruin stokbrood
  • groene olijf
  • Dressing:
  • 6 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding

Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn in een kommetje en roer er het citroensap door. Verwarm de honing ongeveer 15 seconden in de magnetron en voeg dit toe aan de azijn met citroensap. Meng dit goed door elkaar. Leg de sla op een bord en verdeel de dressing erover. Leg vervolgens de gerookte zalm op de sla. Strooi de paprika en ui over de salade. Verdeel de tapenade als een topping over de zalm en garneer het met een halve olijf. Eventueel wat citroensap over de zalm doen.



Lekker met bruin stokbrood of frites.



Ingezonden door: Maggy, Maastricht

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.