Ingrediënten

  • 4 roodbaarsfilets van 150 gram
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl paprikapoeder
  • 12 jonge preitjes, goed gewassen
  • 100 g roomboter
  • ½ bosje salie, de blaadjes in reepjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 8 Amsterdamse uien, gehalveerd
  • peper en zout

Bereiding

Besprenkel de roodbaarsfilets met citroensap. Meng de olijfolie met het paprikapoeder en bestrijk hiermee de filets. Breng ze op smaak met zout en peper. Kook de preitjes 5 minuten en laat ze uitlekken op keukenpapier.



Smelt de roomboter in een steelpan (niet bruin laten worden), voeg knoflook en salie toe. Verhit een grillpan en rooster hierin de roodbaarsfilets 2 tot 3 minuten per kant.



Serveer per persoon 2 tot 3 preitjes met daaroverheen wat salieboter. Leg er de roodbaars bovenop en garneer met de Amsterdamse uien.

Roodbaars

Roodbaars is een straalvinnig vis en behoort tot familie van de schorpioenvisachtigen. De laatste jaren is deze soort een belangrijke consumptievis geworden door zijn fijne smaak en stevige vlees.

Alles over Roodbaars

Roodbaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
442 kj
Vetten:
3.60 g.
Eiwitten:
18.20 g.