Ingrediënten

  • 4 roodbaarsfilets zonder vel
  • 1 fijgesneden sjalot
  • 4 gedroogde tomaten
  • 4 tomaten
  • 4 el geroosterde pijnboompitten
  • verse basilicum
  • 6 el olijfolie
  • 3 el witte wijnazijn
  • zout en witte peper
  • mosterd

Ook te bereiden met…

Bereiding

Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill. Tussentijds keren. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. De verse tomaten in heel kleine blokjes.

Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, witte peper, zout en mosterd. Voeg de sjalot, gedroogde tomaten, verse tomaat en pijnboompitten toe. Verwarm de dressing tot lauw, voeg de basilicum toe en giet dit over de gegrilde roodbaars. Garneren met citroen en basilicum.



Lekker met pasta en salade.

Roodbaars

Roodbaars is een straalvinnig vis en behoort tot familie van de schorpioenvisachtigen. De laatste jaren is deze soort een belangrijke consumptievis geworden door zijn fijne smaak en stevige vlees.

Alles over Roodbaars

Roodbaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
442 kj
Vetten:
3.60 g.
Eiwitten:
18.20 g.