Ingrediënten

  • 500 g (diepvries) gepelde tijgergarnalen
  • 3 bosuitjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 el (roerbak) olie
  • 1 el milde kerriepoeder
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 2 el verse koriander, grof gehakt

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm.
  2. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn.
  3. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes.
  4. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rode peper zachtjes glazig.
  5. Bak het kerriepoeder 1 minuut zachtjes mee.
  6. Schep de garnalen en de bosuitjes erdoor en roerbak 1-2 minuten op matig tot hoog vuur. Roer de kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten heel zachtjes sudderen.

Lekker met basmatirijst, broccoli en wortelsalade.
 

Tip

vervang de kokosmelk door romige yoghurt, bijvoorbeeld Griekse yoghurt of biogarde roer. Neem peterselie en bieslook in plaats van koriander.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.