Ingrediënten

  • 20 gepelde tijgergarnalen / cocktailgarnalen met staart
  • 600 g broccoliroosjes
  • 100 g geschrapte worteltjes
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 kleine citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • klein stukje rode peper van 2 cm
  • 4 el slaolie
  • ½ el verse of gedroogde marjolein
  • mespuntje mosterd

Bereiding

  1. Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelijk van de grootte van de roosjes). Afgieten en laten uitlekken.
  2. Snijd de lente-uitjes in stukjes en de worteltjes in dunne schuine plakjes. Snijd van de citroen vier dunne plakje en pers de rest van de citroen uit. Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode peper fijn.
  3. Verhit de olie in een ruime wok of braadpan en roerbak hierin, als de olie begint te dampen, het knoflookmengsel 2 minuten.
  4. Voeg de marjolein, de garnalen, lente-uitjes en de wortelschijfjes toe en roerbak ze op een hoog vuur 3 minuten. Schep de warme broccoliroosjes erdoor. Besprenkel het geheel met citroensap.
  5. Garneer met plakjes citroen en serveer het gerecht direct vanuit de wok.

Lekker met gekookte basmatirijst of pasta.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.