Ingrediënten

  • 500 g gepelde gamba’s
  • 200 g peultjes
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Thaise curry
  • 200 ml water
  • 4 el kokosmelk
  • 1 el rijstolie
  • verse koriander
  • citroengras (sereh), naar smaak

Bereiding

  1. Maak de peulen schoon, verwijder de draden en snijd ze schuin door. Blancheer de peulen snel in kokend water met zout.
  2. Maak de prei schoon, verwijder het buitenste blad en snijd de prei in ringen. Wassen in ijskoud water.
  3. Snijd de gewassen paksoi in grove stukken en splijt het citroengras doormidden.
  4. Knoflook schoonmaken en fijnhakken. Zet de wok op hoog vuur, doe dit pas als je alle ingrediënten klaar hebt staan. Verwarm de olie en wok de garnalen snel zodat ze een kleurtje krijgen. Voeg daarna ook de grof gehakte knoflook, Thaise curry en het gespleten citroengras toe. Daarna afblussen met water zodat de smaken goed loskomen.
  5. Haal de garnalen vervolgens even uit de wok. Voeg nu op hoog vuur de groenten toe en maak deze snel beetgaar. Als je geen wokbrander hebt, geen paniek. Wok op de grootste pit, maar niet te veel tegelijk, anders gaat het gerecht sudderen in plaats van bakken.
  6. Voeg de garnalen weer bij de groenten, doe de kokosmelk erbij. Alles snel aan de kook brengen en serveren in een warme kom. Als het nodig is, zout en peper toevoegen.

Een schaaltje gestoomde of gekookte Thaise rijst erbij maakt dit gerecht helemaal af.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.