Ingrediënten

  • 14 gamba’s
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke stengel bleekselderij
  • 3 tomaten
  • 2 el olie
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
  • zout en peper
  • 2 el peterselie, fijngehakt

Bereiding

  1. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes.
  2. Snijd de rode ui in dunne partjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengel in reepjes.
  4. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes.
  5. Pel de gamba’s.
  6. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, rode peper, knoflook en bleekselderij zachtjes in ca. 3-4 minuten bijna gaar. Bak de gamba’s ongeveer 1 minuut zachtjes mee.
  7. Voeg de tomaatblokjes met de koriander en komijn toe en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.Voeg peterselie en zout en peper naar smaak toe.

Lekker met rijst.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.