Ingrediënten

  • 500 g (diepvries) tijgergarnalen
  • 1 ui
  • 3-4 el olijfolie
  • 400 g risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 l visbouillon (van tabletten)
  • 300 g diepvries doperwten
  • 2-4 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1-2 tl chilipoeder of paprikapoeder
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan.
  4. Schep de rijst er door en bak alles tot de rijstkorrels glanzen.
  5. Voeg de wijn en de helft van de bouillon toe en laat de rijst 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de doperwten en de rest van de bouillon toe en laat de rijst in nog 10 minuten gaar worden, de rijst blijft lekker smeuïg.
  6. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd de paprika in vieren en dan in dunne reepjes.
  7. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de gamba’s met de knoflook, paprikareepjes en chilipoeder al omscheppend tot de gamba’s roze en ondoorschijnend zijn. Strooi er zout en peper naar smaak over.
  8. Schep de risotto in vier diepe borden en verdeel de tijgergarnalen met paprika erover. Schep op het laatste moment nog 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie of dille door de risotto.

Lekker met komkommersalade.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.