Ingrediënten

  • 4 schelvishaasjes
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 400 g spinazie
  • 8 à 12 kleine trostomaten
  • 125 ml crème fraîche

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Bestrooi met zout en peper en bak de tomaten ongeveer 15 tot 20 minuten totdat ze openbarsten en rimpelig zijn geworden.
  3. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten helemaal gaar.
  4. Verwarm wat olie in een wok of koekenpan en laat hierin de spinazie helemaal slinken. Laat de spinazie een beetje uitlekken (of knijp het lichtjes uit) en doe over in een hoge maatbeker. Voeg de crème fraîche toe en pureer de spinazie met een staafmixer.
  5. Giet de aardappels af en stamp ze helemaal fijn met een pureestamper. Voeg het spinazie-crème fraîchemengsel toe aan de aardappelpuree en roer het goed door elkaar. Breng de spinaziepuree naar wens op smaak met zout en peper. Houd warm.
  6. Omwikkel de stukken schelvis met het ontbijtspek en bak ze op middelhoog vuur in een beetje olie in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
  7. Verdeel de spinaziepuree over vier borden en leg op elk bord een schelvis-spekpakketje. Leg de oventomaten ernaast en serveer.

Tip: je kunt de schelvis ook vervangen door wijting of kabeljauw. 

Dit recept is gemaakt door: anniepannie.nl

Schelvis

Schelvis is een belangrijke commerciële soort uit de koudere kustgebieden van de Noord Atlantische Oceaan. Het is een rondvis uit de familie van de kabeljauwachtige.

Alles over Schelvis

Schelvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
334 kj
Vetten:
0.30 g.
Eiwitten:
19.00 g.