Ingrediënten

  • 12 gepelde gamba’s (rauw)
  • 1 limoen
  • 1 rijpe mango
  • 1 el verse koriander
  • 75 g waterkers of veldsla
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el (chili) olie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Boen de limoen schoon en rasp 1 theelepel groene schil dun af.
  2. Pers de limoen uit. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit.
  3. Pureer de helft van de mango met het limoensap, de limoenrasp en ½ eetlepel koriander tot een gladde saus.
  4. Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers. Verdeel de waterkers en de plakken mango over 4 bordjes.
  5. Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de knoflookplakjes even heel zachtjes tot ze gaan geuren.
  6. Leg de gamba’s in de pan en bak ze al omscheppend zachtjes 2-3 minuten tot ze mooi roze zijn. Leg de gamba’s op de waterkers en schep er een lepel mangodressing over.
  7. Garneer met de rest van de korianderblaadjes. Geef de rest van de dressing erbij.

Lekker met ciabatta.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.