Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 250 g bospaddenstoelen, in stukken
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el boter en 25 g boter
  • 1 à 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 200 g risottorijst
  • 125 ml witte wijn
  • 2 blikjes gerookte tonijnfilets in olijfolie 120 g, uitgelekt, in stukken
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 2 el fijngesneden (blad) peterselie

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin alle paddenstoelen 5-7 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Verwarm de bouillon en houd tegen de kook aan.
  2. Verhit 1 eetlepel boter in een pan met dikke bodem en voeg de knoflook en sjalotjes toe en bak in 3 minuten glazig. Doe de rijst erbij en bak totdat de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer totdat alle wijn is opgenomen. Voeg in delen de bouillon al roerend toe aan de risotto, zodat het steeds goed wordt opgenomen. Dit duurt 20 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Roer de klont boter, de citroenrasp, de paddenstoelen en tonijnstukjes door de risotto. Laat kort staan, verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met peterselie.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.