Ingrediënten

  • 12 oesters
  • ½ rode peper, zonder zaad
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g tomaten
  • 15 g basilicum
  • ½ limoen, het sap en de rasp
  • 1 tl honing
  • mespuntje mosterd

Bereiding

  1. Maal de pepers, sjalot, knoflook en tomaten grof in de keukenmachine. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Doe de salsa in een kommetje en roer er het basilicum, limoensap en –rasp en de honing doorheen. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Open de oesters en probeer zo min mogelijk vocht te verliezen. Gooi de bovenste schelp weg en schep op iedere oester een schepje tomatensalsa.

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/

Oesters

In Nederland kennen we twee soorten oesters, de Europese oester en de Zeeuwse oester. Van deze soorten is de Europese variant inheems en de Zeeuwse, ook wel Japanse oester of creuze genoemd is uit Japan ingevoerd.

Alles over Oesters

Oesters

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
70 kcal
/
294 kj
Vetten:
1.80 g.
Eiwitten:
10.00 g.