Ingrediënten

  • 12 oesters
  • 2 el oestersaus
  • 2 el rijstazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el rasp van sinaasappel
  • 1 el fijngesneden rode chilipeper
  • mespuntje mosterd

Bereiding

  1. Roer oestersaus, rijstazijn en olijfolie door elkaar. Voeg gember, sinaasappelschil en chilipeper toe en breng eventueel op smaak met nog wat zout.
  2. Open de oesters en probeer zo min mogelijk vocht te verliezen. Gooi de bovenste schelp weg en besprenkel met de hoisin dressing.

Oesters

In Nederland kennen we twee soorten oesters, de Europese oester en de Zeeuwse oester. Van deze soorten is de Europese variant inheems en de Zeeuwse, ook wel Japanse oester of creuze genoemd is uit Japan ingevoerd.

Alles over Oesters

Oesters

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
70 kcal
/
294 kj
Vetten:
1.80 g.
Eiwitten:
10.00 g.