Ingrediënten

  • 1 kleine gerookte makreel
  • 400 g fijne soepgroenten
  • 75 g eiernoedels
  • 1/2 el kerriepoeder
  • 2 visbouillontabletten
  • 2 stukjes foelie
  • zonnebloemolie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Fileer de makreel en verdeel in kleine stukjes. Bewaar de graten, kop en vel.
  2. Verhit een scheut olie in een diepe pan en bak hierin de helft van de soepgroenten met het kerriepoeder 3 minuten op een vrij hoog vuur. Schenk er 1 liter koud water bij.
  3. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Voeg de foelie, makreel graten, kop en vel toe. Breng tegen de kook aan (niet laten koken!). Laat de soep op een heel laag vuur 20 minuten trekken.
  4. Kook ondertussen de eiernoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  5. Zeef de soep boven een andere pan.
  6. Voeg de rest van de soepgroenten toe en kook ze 3 minuten. Voeg de noedels en de stukjes makreel toe. Verwarm 1-2 minuten op een matig hoog vuur. Direct serveren.

Lekker met roggebrood of warme pistoletjes.
 

Tip

Vis hoeft slechts enkele minuten te koken. Voeg de vis pas toe kort voor je de soep gaat serveren. De warmte van de soep is voldoende om de vis te garen.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/