Ingrediënten

  • 20 gekookte mosselen
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 venkelknolletje
  • 25 g boter
  • ½ el mosterd
  • 1½ l visbouillon (van tablet)
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 el aardappelzetmeel
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de ui, de knoflook en de venkel in zeer kleine stukjes. (houd het groen apart voor de garnering).
  2. Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de ui met de knoflook en venkel glazig (5 minuten).
  3. Voeg de mosterd toe en bak het geheel nog 1 minuut. Roer 3/4 liter water, de bouillontabletten en de crème fraîche erdoor. Leng het aardappelzetmeel aan met een beetje water en roer het door de soep. Nog even doorkoken. Voeg de mosselen toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Strooi er wat venkelgroen over.

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.