Ingrediënten

  • 4 kg verse mosselen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 worteltjes
  • 1 klein bosje bladselderij
  • 2 el slaolie
  • 3 dl witte wijn
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 50 g boter

Bereiding

  1. Was de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein.
  2. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei, de ui en de worteltjes 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de wijn, de bladselderij, de tijm en de mosselen aan de pan toe. Verdeel de boter erover. Doe het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze allemaal openstaan en gaar zijn. Schud de mosselen tussentijds even op. Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan.

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.