Ingrediënten
- 100 g Hollandse garnalen
- 1 pakje mini pasteibakjes
- 150 g verse roomkaas
- 2-3 el room
- 25 g parmezaanse kaas
- 1 bosuitje
- 3 el peterselie
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven.
- Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en vers geraspte parmezaanse kaas, 1 bosuitje in ringetjes en 3 eetlepels peterselie (vers of diepvries) al roerende tot een mooie saus. Warm de garnalen in de saus mee, voeg zout en peper naar smaak toe en schep de ragout in de warme pasteibakjes.
Wijntip
Een fruitige, zachte Pinot Blanc d'Alsace is dé ideale 'borrelwijn'. Hij drinkt makkelijk en past bij de diverse (vis)hapjes.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.