Ingrediënten

  • 16 grote rauwe garnalen (diepvries)
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode peper
  • 5-6 el olijfolie extra vierge
  • 2 el of basilicum (vers of diepvries)
  • zwarte peper, versgemalen
  • 1 courgette

Bereiding

 

  1. Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
  3. Klop in een kom 3 eetlepels sinaasappelsap met de olijfolie, geraspte sinaasappelschil, rode peper, basilicum en zout en peper tot een marinade. Schep de garnalen erdoor en laat ze ongeveer 30 minuten marineren.
  4. Was de courgette en schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in lange, dunne plakken.
  5. Steek de garnalen met de courgetteplakken zigzag aan vier lange metalen spiesen of 8 stevige houten spiesjes.
  6. Bestrijk de spiesen met nog wat marinade en rooster ze op de barbecue of in een grillpan in 5-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Bestrooi de spiesen met zout en peper.

Lekker met pastasalade en geroosterde tomaatjes.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.