Ingrediënten

  • 4 gerookte makreelfilets
  • 2 sinaasappels
  • 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 1 appel, in blokjes
  • 2 gemberbolletjes, fijngehakt
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el verse bieslook, gehakt
  • mespuntje paprikapoeder
  • 50 g walnoten
  • ½ krop frisée sla of ijsbergsla, in smalle repen

Bereiding

  1. Snijd de makreelfilets in brede stukken. Rasp 2 theelepels oranje schil van één sinaasappel en pers die sinaasappel uit, snijd de andere in dunne plakken en halveer de plakjes.
  2. Schep de bleekselderij, appel, gember, gembersiroop, sinaasappelsap, de geraspte schil, de helft van het bieslook en paprikapoeder door elkaar. Hak de helft van de walnoten grof en schep ze door het appel-selderijmengsel.
  3. Verdeel de sla over 4 coupes. Schep daarop selderij en appel, leg de makreel erop en garneer met bieslook, walnoten en sinaasappelplakjes.

Lekker met grof bruin brood, mueslibrood of notenbrood.

Tip

Gebruik het gerecht eens als vulling voor een baguette of stokbrood.

Wijntip

Lekker met een ronde, zachte, exotische Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika.

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

De makreel heeft een blauw-groenige rug en een zilverwitte buik, heeft blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel kan goed gegrild of gebakken worden en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.