Ingrediënten

  • 2 kleine gerookte/ gestoomde makreelfilets
  • 3 mini paprika's
  • 1 Jalapeño peper
  • 12 takjes koriander of blad peterselie
  • klein blikje à 150 g maïskorrels
  • 6 tortillawraps
  • 200 g geraspte jong belegen kaas

Bereiding

  1. Verwijder het vel van de gerookte/gestoomde makreelfilets. Verdeel de makreelfilets in stukjes.
  2. Laat de maïs uitlekken. Snijd de mini paprika’s in smalle ringen. Hak de Jalapeño fijn en de korinader of peterselie grof.
  3. Leg de wraps naast elkaar op het aanrecht. Bestrooi de helft van elke wrap met de helft van de kaas. Verdeel de maïskorrels, paprikaringen, gehakte Jalapeño, de makreel en de kruiden over de kaas. Strooi de rest van de kaas over de vulling. Vouw de andere helft van de wraps over de vulling en snijd de quesadilla’s doormidden.
  4. Zet 1 of 2 grote droge koekenpannen op een matig hoog vuur. Leg er zoveel quesadilla’s in als erin passen en bak ze 2 minuten aan elke kant. Houd ze op een bakplaat in de oven (100°C) even warm tot ze allemaal zijn gebakken. Leg ze op een schaal of borden.

Serveertip: lekker met guacamole. Die kun je kant en klaar kopen of lekker vers zelf maken. Rasp de schil van 1 limoen boven een schaal. Halveer de limoen. Knijp een halve limoen uit boven de geraspte schil. Halveer 2 goed rijpe avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in de schaal. Prak de avocado grof en meng met de rasp en het sap. Schep er 2 eetlepels lente-uiringen door. Proef en breng de guacamole op smaak met Tabasco, eventueel nog wat limoensap en peper en zout. Serveer de guacamole bij de quesadilla’s.

Variatietip: gebruik geraspte komijnekaas in plaats van gewone jong belegen kaas of strooi wat gemalen komijn over de vulling van de quesadilla’s.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/