Ingrediënten

  • 3 zoute haringen
  • 1 tomaat
  • 4 lente-uitjes
  • 4 eetlepels tuinkruiden yoghurtdressing
  • 1 komkommer
  • paprikapoeder

Ook te bereiden met…

Bereiding

Verwijder de pitjes uit de tomaat en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de lente-uitjes in lange schuine plakjes. Verwijder de staarten van de haringen en snijd de haringfilets in dunne reepjes. Meng de tomaten met de lente-uitjes, de haring en de dressing. Was de komkommer, snijd deze in de lengte doormidden en schep de pitjes eruit. Snijd de komkommerhelften in 6 stukken. Vul elk komkommerschuitje met de haring en lente-uisalade. Bestrooi de schuitjes met wat paprikapoeder en verdeel ze over 4 kleine bordjes.



Lekker met roggebroodrondjes.



Tip: Maak de dressing zelf met 4 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel tuinkruiden (gedroogd of vers), zout en peper.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.